donderdag 19 februari 2009

Chartreuse



Vandaag zijn we één van delicatessen van de streek gaan proeven. We zijn immers met z’n veertienen (7 verschillende nationaliteiten) naar de abdij van Chartreuse geweest. Echt gezellig, leerrijk en vooral enorm lekker. Het was een (gratis) rondleiding van meer dan drie kwartier over de evolutie en geheimen van de likeur Chartreuse. Zo zijn er slechts twee monniken die het recept van deze likeur kennen (die bestaat uit 130 verschillende soorten kruiden). We kregen ook een rondleiding in de kelder waar de chartreuse 5 à 10 jaar rijpt. Dit is, met 2 miljoen liter, de grootste likeurkelder ter wereld.


Na de rondleiding mochten we dan allemaal één van de mogelijke varianten chartreuse proeven. Ik heb een speciale verjaardagsversie geproefd (liqueur du 9 ième centenaire). Een smaak die ik nog nooit had geproefd, maar verassend en heel lekker. Niet te zoet, 47% alcohol (maar zelfs s’ochtends was dat goed te verteren).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten